Višňa (Prunus cerasus) JACHIM
Nové
- všetky rastliny, ktoré máme v ponuke a viete si ich objednať, reálne máme skladom.
- štandardná doba dodania je 1-2 pracovné dni
- balíky posielame vždy v pondelok, v utorok a v stredu
- po dohode vieme rastliny poslať aj v štvrtok alebo v piatok (tieto dni štandardne neposielame z dôvodu, ak by sa vyskytol nejaký problém, aby balíky nestáli zbytočne v depe cez víkend)
- rastliny je možné si u nás vyzdvihnúť osobne na adrese Nová 11, Krakovany - iba po telefonickom dohovore (0902519100)
Položte otázku k tomuto produktu
Višňa (Prunus cerasus) JACHIM
Create unlimited custom product blocks and display them in accordions or tabs or open blocks. Each block can be assigned to all products at once or specific products according to advanced criteria.
Cena
28,00€
- Dostupnosť: Na sklade
- Model: Prunus cerasus 2
- Stĺpová višňa JACHIM pochádza z Nemecka, vznikla krížením odrôd Köröser a Safir. Pre jej zaujímavý kompaktný vzrast je ideálna do malých záhrad, alebo okrasnej výsadby.
- Strom rastie kompaktne, má úzky stĺpový vzrast, približne 3m. Pre udržanie tvaru je vhodný rez stromu. Višňa JACHIM rastie na podpníku Mahalebka čo je stredne silno rastúci podpník, nie je vhodný pre ťažké pôdy , má dobrú koreňovú sústavu. Pri tomto podpník strom nastupuje skôr do rodivosti.
- Kvitnutie višne JACHIM závisí od klimatických podmienok a geografickej polohy. Všeobecne kvitne v apríli alebo máji. Je to samoopelivá odroda.
- Plody višne JACHIM sú stredne veľké, červené farby a majú hmotnosť približne 5 až 7 gramov. Sú šťavnaté a majú sladko-kyslú chuť prevažne však sladkú. Dozrievajú v júli. Višňa JACHIM prináša pravidelnú a bohatú úrodu. Plody majú dobrú odolnosť voči praskaniu aj pri nadmernom daždi.
- Má rada slnečné stanovište. Do plodnosti nastupuje veľmi skoro, úrody sú vysoké a pravidelné. Táto odroda je vhodná hlavne pre domáce pestovanie na čerstvý konzum, konzervovanie, mrazenie, výrobu likérov a destilátov.
- Je dostatočne odolná voči chorobám a škodcom, preto je vhodná na ekologické pestovanie, bez použitia postrekov.